Rychlá a současně lehká večeře - to je občas záludnost. Zvláště tehdy, když nám už dochází fantazie. Stačí mít doma pár rajčat, okurku, červenou cibuli, mátu v květináči. Inspirujte se tímto geniálním a prostým receptem.
0.5 lžičky | sůl |
1 ks | citron |
1 svazek | máta |
2 lžíce | olivový olej |
500 g | rajčata |
1 ks | okurka salátová |
2 ks | červená cibule |
V malé misce si nejprve připravíme dresink - smícháme olivový olej, citronovou šťávu a sůl a dobře prošleháme. Salátovou okurku rozkrájíme na kostičky a rajčata na osminky. Přesuneme do salátové mísy, přidáme nasekanou mátu a nakrájenou cibuli. Zalijeme připraveným dresinkem a dobře promícháme. Osvěžující rajčatový salát s mátou můžeme podávat dobře vychlazený. Zdroj: www.akademiekvality.cz
Pochutnejte si na těch nejlepších receptech z rajčat
Milujete chuť zralých rajčat a chcete vyzkoušet nové recepty? Vybrali jsme pro vás výborné pokrmy, ve kterých si rajčata můžete dopřát jak v čerstvé podobě, tak zapečená, v podobě omáček, polévek, chuťovek a netradičně i v pomazánce.
Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem
Recept na lehký a chuťově skvělý oběd či večeři z rajčat, cukety, sýra feta a čerstvých bylinek. Jako příloha postačí plátek opečeného bílého chleba.
autor Tým Vaření.cz
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena