reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Postup přípravy

Květy opláchneme a naskládáme je do velké sklenice, zalijeme převařenou vodou, která ovšem nesmí být horká, protože by květy okamžitě zhnědly. Nádobu utěsníme poklicí a necháme stát do druhého dne na chladném místě.

Druhý den nálev přecedíme přes plátýnko a vsypeme celou dávku cukru. Cukr mícháme tak dlouho, dokud se úplně nerozpustí. Můžeme malinko zahřívat, ale teplota nesmí přesáhnout 45 °C.

Když je cukr dokonale rozpuštěn, přidáme vymačkanou citronovou šťávu a hotový bezový sirup naplníme do čistých lahví, zavíčkujeme a uskladníme v chladu.

Osvěžující bezovou limonádu již máme kdykoli po ruce - vzniklý bezový sirup podle chuti naředíme studenou vodou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Komentáře k receptu Osvěžující bezový sirup

Celkový počet komentářů: 2
  • anna (tecka) jj
    anna (tecka) jj

    Komentář k receptu Osvěžující bezový sirup

    Na stejný styl jsem uvařila i sirup meduňkový s mátou. Super :)

    10.07.2017 16:05:20

  • Pavel
    Pavel

    Komentář k receptu Osvěžující bezový sirup

    Nevím proč ten strach ze zahřívání. Přitom, kdyby se zahřívat nesmělo tak... nesmíme pít bylinkové čaje - v tom samozřejmě i bezový, který je tradičním lékem.
    Jinak recept ok, další na zpracování květu jsou třeba tady http://www.prostezdravi.cz/sir up-jine-pochoutky-kvetu-cerneh o-bezu/ a úplně skvělý nápad na... domácí bezovou zmrzku je http://blog.trikopecky.cz/2014 -06-02-bez-bezu-jsem-bez-sebe/

    02.06.2014 13:42:31

Nalezeno receptů: 2

Přidat příspěvek k receptu Osvěžující bezový sirup

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.