Vepřový guláš s feferonkami podáváme s knedlíkem nebo těstovinami. Vhodným nápojem je jedině pivo.
4 stroužky | česnek |
400 g | cibule |
600 g | vepřová plec |
1 lžíce | rajský protlak |
mletý černý pepř | |
2 lžičky | mletá lahůdková paprika |
3 ks | feferonka |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
kajenský pepř |
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Chilli papričky zbavíme jadérek, omyjeme a jemně usekáme. Na oleji zpěníme cibulku, papričky a česnek. Přidáme nakrájené maso a restujeme, dokud šťáva nevysmahne. Potom maso okořeníme cayenským pepřem, černým mletým pepřem, lahůdkovou paprikou a osolíme. Několikrát na ohni promícháme, přidáme rajský protlak a základ na guláš podlijeme vývarem.
Guláš dusíme na mírném ohni doměkka.
Takto připravený ostrý vepřový guláš podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
Tajný recept myslivců: Perníkový zvěřinový guláš na víně a rozmarýnu
Připravit zvěřinový guláš není nic složitého, pokud máte ten správný recept. Špetka rozmarýnu a kapka vína jsou zárukou úspěchu.
Recept na vepřový guláš z trouby krok za krokem
Dnes vám přinášíme recept na chutný a téměř bezpracný guláš, který je vhodný i pro celiaky. S tímto fotoreceptem jej zvládne úplně každý.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena