reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ostrý maďarský vepřový guláš

Recept na velmi chutný ostrý guláš z vepřového masa pro milovníky maďarské kuchyně.


  • 3,0

    18×

    3 18
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a pokrájíme na jemno. Zelenou čerstvou papriku zbavíme jádřince, žilek a semínek, omyjeme a pokrájíme na kroužky. Vepřové plecko omyjeme, osušíme a pokrájíme na větší kostky.

V hrnci na rozpáleném sádle restujeme cibuli téměř do hněda. Přidáme rajčatový protlak a krátce orestujeme, přisypeme sladkou a pálivou mletou papriku, za stálého míchání necháme rozpustit v horkém tuku, podlijeme opakovaně horkou vodou a necháme vydusit až na tuk, celkem třikrát za sebou, dokud se nerozpadne cibule, která tak přirozeným způsobem guláš zahustí.

Přidáme kostky vepřového plecka a opékáme v tomto základě z každé strany, dokud se téměř neodpaří šťáva, kterou maso pustilo. Podlijeme malým množstvím horké vody, osolíme, přidáme chilli vločky a dusíme pod pokličkou na nejnižším plameni doměkka za občasného promíchání a podlití vodou. Když je maso skoro měkké, asi 15 minut před koncem přidáme kroužky zelené papriky a dodusíme, zelená paprika má zůstat al dente.

Ostrý maďarský vepřový guláš servírujeme horký s domácím vařeným kynutým knedlíkem, nejčastěji s domácími haluškami, ale výborně chutná i s vařenými bramborami, dušenou rýží nebo s vařenými těstovinami podle vlastního výběru. Jde o velmi chutné jídlo, kde se šťáva nezahušťuje ničím, žádnou moukou, je přirozeně hustá z rozvařené cibule, šťávy v závěru nemá být mnoho a má mít výrazně ostrou chuť.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ostrý maďarský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 8
    • kaplicka
      kaplicka

      Děkuji za recept.

      01.08.2017 11:54:21

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Ostrý maďarský vepřový guláš

      já se váhou moc u cibule neřídím,dala jsem 3 velké,zkoušela jsem tenhle postup,guláš je vynikající

      31.07.2017 09:55:59


    • elí
      elí

      Komentář k receptu Ostrý maďarský vepřový guláš

      Cibule musí být více!!!

      30.07.2017 18:12:17

      • Libchen
        Libchen

        Re: Komentář k receptu Ostrý maďarský vepřový guláš

        Ahoj eli, já měla cibuli opravdu velkou, jedna byla o váze 250 g, teda 500 g celkem, asi jsem měla uvést raději váhové množství :-)
        Děkuji za komentř :-)

        31.07.2017 07:01:22

    • elí
      elí

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      30.07.2017 18:10:32


    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Ostrý maďarský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.