reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Ostružinový likér

Ostružiny jsou bohaté na vitamíny a minerály a lze z nich kromě šťávy, vín a moštů, připravit i lahodný likér krásné barvy a výrazné chuti.


  • 3,7

    17×

    3,7 17
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 705 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Postup přípravy

Na přípravu likéru budeme potřebovat cukrový sirup: 1 kilo cukru nasypeme do 3/4 litru vody a za mírného varu a stálého míchání ho rozpouštíme po dobu asi 15-ti minut. Necháme vychladnout a pokud ho připravujeme s předstihem, tak sirup i v chladu uchováme.

Zralé, ale ne přezrálé zahradní ostružiny šetrně opláchneme a necháme okapat. Rozmačkáme je a zalijeme malým množstvím vody. Přivedeme k varu a mírně asi 2 minuty povaříme. Uvařenou ostružinovou „kaši“ stáhneme a necháme chvíli nakvasit.

Pak scedíme přes sterilní plátýnko. Vymačkáme šetrně i šťávu z drtě v plátýnku. Ostružinovou šťávu doplníme na objem 1 litru vodou, nejlépe převařenou, vychladlou.

K 1 litru takto získané šťávy přilijeme 0,5 litru vody, 0,5 litru cukrového sirupu a 1 litr konzumního lihu ( 80 objemových % alkoholu). Promícháme a ostružinový likér necháme ustát. Můžeme ho ještě jednou přefiltrovat přes plátýnko, ale není to podmínkou.

Ostružinový likér plníme do sterilních suchých lahví, které hned uzavřeme sterilními uzávěry. (Korkové zátky lze dobře sterilovat např. v cedníku nad horkou párou). Likér necháme vychladnout a uložíme na chladném místě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ostružinový likér

    Celkový počet komentářů: 6
    • čenda
      čenda

      ostružinový likér

      recept 2kg ostružin 800ml vody rozvařit a druhýn den přecedit rozpusti 600gramu cukru ve vodě nechat vychladnout a přidat 1l rumu 40% vše dát do sklenice a čekat týden.

      22.08.2019 15:54:46

    • jaromír
      jaromír

      likér z ostružin --

      a co slivovice ? je možno použít místo lihu ?? dík

      29.07.2018 18:58:08

    • petra1
      petra1

      Osružinový sirup

      Dobrý den,
      Mám letos hodně ostružim ,tak tochci zkusit,chtěla jsem se zeptat zda mohu nalít vodku40%,místo konzumního lihu.Nemohu ho nikde koupit.Stane se něco?Nebude se to nějak kazit?
      Díky.

      12.08.2014 10:03:00


      • anna
        anna

        Re: Osružinový sirup

        Zdravím, kazit se nebude , ale vloni jsem dala taky vodku a ta chuť vodky to trochu zkazila. Řeším letos taky ten problém - nemůžu sehnat líh... přeji vám aby se zadařilo :-)

        22.08.2014 20:57:21

    • Jiřina Ondračková
      Jiřina Ondračková

      Ostružinový likér

      likér

      23.08.2011 11:45:31


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Ostružinový likér

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.