reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ostré vepřové kotlety

Ostré vepřové kotlety s fazolovými lusky můžeme podávat jako hlavní chod při silvestrovské večeři.


  • 4,1

    4,1 9
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 773 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 818 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 204 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!

5. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu

5. 7. 2020

Postup přípravy

Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. 2 lžíce oleje promícháme s chilli omáčkou, hořčicí, umeoctem, chilli kořením, koriandrem, limetkovou šťávou a cukrem. Takto připravenou marinádou potřeme kotlety ze všech stran, uzavřeme je do folie a necháme nejméně hodinu odležet v chladu.

Mezitím si připravíme fazolové lusky. Větší množství vody osolíme a spolu s bobkovým listem a celým pepřem ji přivedeme k varu. Ve vroucí vodě blanžírujeme fazolové lusky asi 3 - 5 minut do poloměkka a potom je ihned ponoříme do ledové vody. Vychladlé lusky necháme okapat.

Odležené kotlety opečeme z obou stran na oleji dorůžova. Pak je vyjmeme z výpeku, přendáme do pekáčku, zakryjeme a necháme asi 10 minut v teplé troubě dojít. Na výpeku prohřejeme okapané fazolové lusky, které podle potřeby dochutíme a můžeme servírovat.

Ostré vepřové kotlety rozdělíme na porce, obložíme fazolovými lusky, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s opečeným bramborem nebo jen s pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Ostré vepřové kotlety

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.