reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Ostrá gulášová polévka na způsob soljanky

Recept na sytou pikantní polévku s hovězím masem, okurkou a hráškem, kterou můžeme servírovat třeba k večeři s kouskem pečiva.


  • 0

    0 0
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Postup přípravy

Hovězí libové maso nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Okapanou okurku nakrájíme na jemné kostičky a hrášek necháme okapat. Oloupaný česnek nasekáme najemno. Chili papričku zbavíme jadérek a nakrájíme na jemné nudličky.

V hrnci na polovině sádla opečeme cibuli dorůžova. Pak přidáme maso, vše asi 3 minuty osmahneme a zaprášíme mletou sladkou paprikou. K opečenému masu vmícháme rajčatový protlak, ihned přilijeme polovinu vývaru, ochutíme solí, pepřem, chilli kořením a kmínem a zakryté zvolna dusíme téměř doměkka.

V jiném hrnci na tuku necháme zpěnit česnek a chilli papričku, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme zbývajícím studeným vývarem. Vše za stálého míchání přivedeme k varu. K tomuto základu přidáme podušené maso a společně vše ještě asi 15 - 20 minut povaříme doměkka. Asi 5 minut před dokončením přidáme do polévky nakrájené okurky a hrášek a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Ostrou gulášovou polévku rozdělíme na porce, ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme s pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Ostrá gulášová polévka na způsob soljanky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.