reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Na tuto polévku zakoupíme dršťky již předvařené. Zkrátí nám dobu přípravy.
Kořenovou zeleninu (celer, mrkev a petržel) omyjeme a oškrábeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Předvařené dršťky omyjeme a podle potřeby pokrájíme. Uzené maso očistíme.

Do většího hrnce s vodou vložíme dršťky, uzené maso a celou kořenovou zeleninu. Vše uvaříme doměkka. Vývar přecedíme a necháme vychladnout. Vyjmeme zeleninu a uzené maso, které nakrájíme na menší kousky.

Z másla, cibule a mouky připravíme jíšku, do které vmícháme červenou papriku, chilli koření a zázvor. Přelijeme studeným vývarem z drštěk a přivedeme k varu. Podle potřeby přidáme masox. Povaříme asi 20 minut a vmícháme utřený česnek a majoránku.

Nyní do polévky vrátíme dršťky, uzené maso a případně na nudličky nakrájenou zeleninu. Krátce povaříme.

Před podáváním dáme do polévky usekanou zelenou petrželku.
Jako přílohu volíme čerstvé bílé pečivo.

Ostrá dršťková polévka nejlépe chutná druhý den, kdy je pěkně rozležená.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ostrá dršťková polévka

    Celkový počet komentářů: 1

    • mkolomaznikova
      mkolomaznikova

      Naprosto super. Moc jsme si pochutnali.

      21.02.2012 20:39:59

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Ostrá dršťková polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.