reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ostrá čínská polévka

Čínská polévka je určena pro milovníky ostrých chutí. Není vhodná pro děti.


  • 3,2

    233×

    3,2 233
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Maso opláchneme a nakrájíme na tenké nudličky a uvaříme doměkka ve vývaru. Pravý masový vývar můžeme nahradit i 2 kostkami masového bujónu, rozpuštěného ve 2 litrech vody.

Mrkev oškrábeme a nakrájíme na nudličky nebo půlměsíčky. Ze zelí použijeme košťálovou část, tu opláchneme a nakrouháme. Omyté papriky nakrájíme na malé kousky.

Mrkev, zelí, papriky a kukuřici přidáme do masového vývaru s uvařeným měkkým masem a jen krátce spaříme, aby zelenina zůstala křupavá. Přilijeme sójovou omáčku, ocet .

V malém množství studené vody rozmícháme 2 lžíce solamylu, přilijeme do vývaru a krátce povaříme. Polévku tak zahustíme. Stačí jen podle chuti okořenit chilli a ostrá čínská polévka je hotová. Chilli sypeme opravdu s mírou, koření je velmi ostré.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ostrá čínská polévka

    Celkový počet komentářů: 12
    • Ivča
      Ivča

      Komentář k receptu Ostrá čínská polévka

      MŃAM !! Manžel dlouhodobě marodí po úraze - ale tohle ho postaví na nohy ! :-) Moc mu to chutná !! (kukuřici jsem neměla ; přidala jsem trošičku sušeného zázvoru) Díky :-)

      24.10.2013 16:42:42

    • Tomááš
      Tomááš

      No tak čínská polévka je fakt 1 kostka bujónu na litr vody se sójovkou, zelenina a chilli a kousek masa ??? To se mi fakt nezdá....

      26.09.2012 22:07:50

    • alexandra.brejchova
      alexandra.brejchova

      Chtěla jsem vam řici,že zeleninka se nejdříve orestuje ve wok panvi a pak teprve se zalije vyvarem a dochutí.Skuzte to a pak se navrch pokape chili rozpuštěné v oleji Je hotova ihned a vyborna

      07.07.2012 11:20:18


    • marw
      marw

      Vyvařený zázvor nebo šťáva ze zázvoru tomu dá takovou tu příjemně štiplavou chuť a není potřeba tolik chilli. Kukuřici jsem teda ještě v takové polévce neviděl. Namísto Solamylu používám tapiokový škrob.

      12.06.2012 15:52:33

    • tomáš
      tomáš

      cinska polevka

      vyborna mnam ......

      23.04.2012 18:36:10

    • MARTINA
      MARTINA

      činska polevka

      Mam kamaradku činanku a recept vam prozradim..................... ........
      kupte siČINSKY SALAT ve skleničce.Dejte ho vařit s kuřecim masoxem.Pak přidejte 4male žempiony,kuřeci maso/obrane s slepiči polevky)jpřidejte.Nechte vařit pak přidejte sojovku,lž,cukru,a čili omačku.Až přijde do varu tak přes sitko biltek a 1lž.solamilu rozpuštěna ve vodě,To je vše a je skvěla

      24.05.2011 11:48:14

    • jj
      jj

      Varil jsem ji podle navodu a je dobra, ale cinska polevka jakou delaji cinani to proste neni, ale za uvareni stoji

      01.02.2011 18:44:50

    • IVE
      IVE

      Dost dobrý. Díky za recept.

      04.12.2010 16:33:17

    • vaclav
      vaclav

      ceska polivka

      hm, hledam realne recepty a ne jen ceske polevky se sojovou omackou :(((( Kde je v tom zazvor, rybi omacka, bambusy, houby a jine? Se solamilem bezte do skolni jidelny!

      09.08.2009 10:43:55

      • kocicakos
        kocicakos

        Re: ceska polivka

        tato polévka je vynikající úplně stejná jako u čínˇanů,nemusí být všude houby a zázvor,od přečtení receptu jsme ji vařili v krátké době 3krát

        02.08.2010 15:47:52

    Nalezeno receptů: 12
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Ostrá čínská polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.