reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Osso buco s rozmarýnem

Vyzkoušejte původní recept na milánské osso buco bianco ochucené rozmarýnem. Příprava masa z telecího lýtka s kostí je snadná a chuť s citronovou omáčkou je výborná.


  • 3,7

    19×

    3,7 19
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 627 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 885 hodnocení

Růžičková kapusta zpestří jídelníček

28. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 638 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 714 hodnocení

Videorecept: Špagety s krémovou houbovou omáčkou

27. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Recept na jablečný závin krok za krokem

25. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 577 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 708 hodnocení

Maso k uzení: Pochutnejte si na krkovici i slanině

25. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 588 hodnocení

Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem

24. 1. 2020

Postup přípravy

Plátky masa s morkovou kostí očistíme, osolíme, opepříme, okrajové blány nařízneme a plátky obalíme v hladké mouce. Připravíme si zeleninu. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a malý stroužek česneku prolisujeme.

Připravíme si tzv. gremoládu. Jemně usekanou citronovou trávu promícháme s citronovou kůrou, usekanou petrželkou, prolisovaným česnekem a rozetřenou ančovičkou.

Na rozehřátém másle s olejem opečeme maso z obou stran a pak ho vyndáme. Na výpeku orestujeme cibuli a snítku rozmarýnu, pak maso vrátíme zpět a vše podlijeme bílým vínem. Jakmile se alkohol zcela odpaří přilijeme malé množství vývaru a plátky dusíme za občasného podlévání doměkka. Asi v polovině dušení maso opatrně obrátíme. Nakonec přidáme gremoládu a již jen krátce povaříme. Podle chuti pokrm dosolíme a dopepříme.

Telecí osso buco s rozmarýnem rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s rýží. Výborně chutná s šafránovým rizotem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Osso buco s rozmarýnem

    Celkový počet komentářů: 4
    • Petra
      Petra

      Další zkopírovaný recept z internetu ....nic noveho

      09.05.2013 07:21:26

      • Jarka-P
        Jarka-P

        Jo, může vám to tak připadat, ale není tomu tak. Recept jsem připravovala s kamarádkou podle jejího návodu. Vaří ho již nějaký ten rok ...:-(

        09.05.2013 08:35:01

      • Jandová
        Jandová

        Trochu jsem se rozhlédla, ale takhle připravené osso buco jsem nenašla.

        09.05.2013 10:15:50


      • Radek
        Radek

        Máš pravdu Petro,stačí dojít na italské stráky,Jarka má více receptů z internetu ,ale asi se jí líbí být 1:-)((((((((((

        09.05.2013 20:55:30


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Osso buco s rozmarýnem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.