reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Osso bucco s citrusovou kůrou

Telecí kotleta připravná pro ty nejnáročnější degustátory. Recept vydá zhruba na 6 porcí.


  • 3,0

    753×

    2,9 753
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Postup přípravy

Mouku sůl a pepř dáme do mikrotenového sáčku, přidáme plátek masa, protřepeme, maso vyjmeme, setřepeme z něj nadbytečnou mouku a odložíme je. Stejným způsobem v mouce obalíme i ostatní maso.


Použijeme-li rajčata z konzervy, necháme je na sítu okapat.


V kastrolu rozehřejeme lžíci oleje, přidáme plátky masa a opékáme je asi 10 minut po každé straně, až mírně zhnědnou. opečené plátky odložíme na talíř.


Do kastrolu podle potřeby přidáme olej a za stálého míchání na něm opékáme doměkka cibuli (5minut). Vmícháme ještě mrkem a pokračujeme v opékání dokud mrkev nezměkne.


Potom přidáme rajčata, víno, vývar a bazalku. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a pokrm zvolna dusíme pod pokličkou asi hodinu. Zkontrolujeme, zda je maso dobře uvařené. Pokud není, dusíme ještě 10 minut.


Když je maso dostatečně křehké, posypeme je česnekem a citronovou a pomerančovou kůrou. Kastrol pak znovu přikryjeme pokličkou a maso dusíme ještě 10 minut.


Pokrm podle potřeby dochutíme, posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme.


Zdroj: Slovart.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Osso bucco s citrusovou kůrou

    Celkový počet komentářů: 1

    • nejluciana
      nejluciana

      Do osso bucca mouka nepatří. Je tam spousta zeleniny a vaří se to správně 2 hodiny, zelenina se rozvaří z části a tím se to zahustí. A telecí koleno se shání dost těžko, pokud ho seženete, je drahé. Takže se to může dělat i z kližky...

      22.03.2010 22:18:20


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Osso bucco s citrusovou kůrou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.