Oskerušová marmeláda se švestkami

30 min | pomazánka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 319x
Skvělá domácí marmeláda z jeřábu oskeruše.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Zralé a vypeckované plody oskeruše i švestek pomeleme, dáme do hrnce, přisypeme cukr a koření a za stálého míchání uvedeme do varu a 3-4 minuty provaříme.

Ještě horkou marmeládu z oskeruše a švestek plníme do nahřátých sklenic.

Oskerušová marmeláda je vhodná nejen na palačinky nebo jako náplň do buchet, ale i ke zmrzlinám a vaflím.

Petr Král autor receptu:

Oskerušová marmeláda se švestkami

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Oskerušová marmeláda se švestkami

Přidat příspěvek k receptu Oskerušová marmeláda se švestkami
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept