reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Originální italská pizza s omáčkou Sugo di pomodoro

Originální recept na klasickou pizzu s originální italskou omáčkou Sugo di pomodoro.


  • 5,0

    10×

    5 10
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 840 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 609 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

Do větší misky nasypeme odváženou mouku, sušené droždí a sůl. Směs zamícháme, přidáme olivový olej a poté vodu. Znovu zamícháme vařečkou, aby se těsto spojilo a potom 5 minut hněteme hnětačem. Těsto se nesmí lepit a musí být vláčné. Když se bude těsto lepit, přisypeme ještě trochu mouku a znovu hněteme. Těsto by se nemělo rozpadat, ale nemělo by být ani moc tvrdé. Hotové těsto na pizzu necháme odležet.

Česnek oloupeme a prolisujeme. Očištěnou velkou mrkev a oloupanou velkou cibuli nakrájíme nadrobno. Rajčata oloupeme a nasekáme na kousky.

Do větší pánve přidáme olej a na rozpáleném oleji zpěníme prolisovaný česnek. Přidáme nakrájenou mrkev a cibuli. Po 3 minutách přidáme nasekaná rajčata a vaříme na mírném ohni asi půl hodiny. Omáčku dochutíme solí a pepřem, můžeme přidat i trochu cukru. Omáčku necháme v klidu vychladnout.

Než omáčka vychladne, vložíme do hmoždíře lístky z bazalky, sůl, trochu pepře a rozdrtíme. Na závěr do hmoždíře přidáme trochu olivového oleje a promícháme. Směs z hmoždíře přidáme do omáčky a promícháme.

Těsto rozdělíme na dvě části, vytvarujeme dva bochánky a válečkem vytvoříme dvě velké placky. Placky vložíme rovnou na plech nebo do remosky. V remosce se pizza dělá asi nejlépe. Těsto důkladně potřeme omáčkou a přidáme na ni vše, na co máme chuť, sami Italové o pizze říkají, že je to jídlo 20 tisíc chutí.

Připravenou italskou pizzu vložíme do trouby a pečeme asi 12 minut při teplotě 250 °C.

Originální italskou pizzu s omáčkou Sugo di pomodoro po dopečení ihned podáváme jako chutný oběd nebo večeři.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Originální italská pizza s omáčkou Sugo di pomodoro

    Celkový počet komentářů: 1

    • papa
      papa

      Originální italska pizza

      Má to jen jednu chybu Originální italska pizza se pece při teplotě 450 °C a 60 az 90 sekund to dela pizzu.

      20.08.2019 11:55:35


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Originální italská pizza s omáčkou Sugo di pomodoro

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.