reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ořechový koláč z domácí pekárny

Medový koláč, který uděláme v domácí pekárně není náročný, ale trochu si s přípravou musíme pohrát. Ke kávě a k čaji je výborný.


  • 4,2

    27×

    4,2 27
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Než začneme s přípravou, vložíme do vody salko v konzervě a dvě hodiny jej vaříme. Po první hodině převrátíme konzervu, aby se salko rovnoměrně uvařilo. Mezitím si umeleme ořechy.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme v sníh. Do pekárny si dáme žloutky, cukr, med, olej, mouku s práškem do pečiva, část ořechů, zbytek necháme na posypání koláče. Nakonec přidáme ušlehaný tuhý sníh.

Takto vyšlehané těsto dáme do domácí pekárny, kterou nemusíme vymazávat ani vysypávat moukou. Těsto rovnoměrně nalijeme do formy.

Pečeme v domácí pekárně v programu 10, stupeň zhnědnutí dáme na světlý.

Připravíme si náplň. Uvařené salko necháme vychladnout a pak jej vyšleháme s máslem.

Upečený koláč necháme vychladnout a pak ho nakrájíme po celé jeho délce asi tak po půl centimetru. Každý plátek koláče mažeme připravenou náplní a slepíme dohromady. Nakonec celé pomažeme zbylým krémem a posypeme ořechy. Ořechový koláč necháme jeden den při pokojové teplotě přikrytý utěrkou. Pak krájíme šikmo.

Na druhý den můžeme ořechový koláč z domácí pekárny podávat. Zdobíme šlehačkou a grankem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ořechový koláč z domácí pekárny

    Celkový počet komentářů: 3
    • Žroutík
      Žroutík

      2 Bakulin:
      ad vyslehane bilka: do pekarny a nechat promichat pekarnou.
      ad program: desitka je 'peceni' (bez michani, bez vseho)
      ad cas. ja protreboval hodinu patnact minut.

      13.03.2010 13:18:45

    • Bakulín
      Bakulín

      tato část postupu mi nejde na rozum: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme v sníh. Do pekárny si dáme žloutky, cukr, med, olej, mouku s práškem do pečiva, část ořechů, zbytek necháme na posypání koláče. Nakonec přidáme ušlehaný tuhý sníh. Takto vyšlehané těsto dáme do domácí pekárny. Takže těsto si vyšlehám mimo pekárnu a pak jej naliji do pekárny nebo nechám promíchat pekárnou. ???? Program 10 je sice fajn, ale každá pekárna má jiné programy a jinak řazené. Bylo by lepší napsat název programu.

      27.08.2009 08:28:37

    • Izaura
      Izaura

      Ořechový koláč

      Chtěla bych poznamenat, že není třeba salko vařit 2 hodiny, stačí hodinu v tlakovém hrnci.

      06.05.2009 12:55:30



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Ořechový koláč z domácí pekárny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.