Vlašské ořechy rozemeleme nebo nastrouháme. Citron dobře omyjeme a nastrouháme jeho kůru. Hřebíčky důkladně roztlučeme.
Vejce s cukrem utřeme, přidáme med, mletou skořici, roztlučené hřebíčky, nastrouhanou citronovou kůru, kypřící prášek do perníku a vše dobře promícháme. Pak přidáme rozemleté vlašské ořechy, hladkou mouku a opět dobře promícháme. Na vále vypracujeme vláčné těsto, které necháme 3 hodiny odpočívat.
Na pomoučněném vále těsto rozválíme na 1 cm silný plát a malými formičkami vykrajujeme perníčky. Dáme je na tukem vymazaný plech. Místo vymazání tukem můžeme použít pečící papír. Ořechové perníčky pak upečeme v předehřáté troubě.
Upečené perníčky potřeme rumovou polevou, kterou vytvoříme tak, že cukr, horkou vodu a rum umícháme do hustější konzistence.
Ořechové perníčky s rumovou polevou podáváme jako velmi chutné a voňavé vánoční cukroví.