reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ořechová roláda s banánem

Roláda z ořechového těsta, s krémovou ořechovou náplní s banánem a polevou z ledových kaštanů.


  • 5,0

    13×

    5 13
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Připravíme si těsto. Oddělíme žloutky od bílků. Rozšleháme bílky a za postupného přidávání poloviny dávky moučkového cukru ušleháme tuhý sníh.

V jiné nádobě rozšleháme žloutky. Přidáme zbytek moučkového cukru, vanilkový cukr a vyšleháme do pěny. Přidáme ořechy a olej a znovu šleháme. Za opatrného lehkého všlehávání metlou přidáme připravený sníh do žloutkové hmoty. Lehké, nadýchané těsto rozetřeme na tukem vymaštěný (je to lepší pro následnou manipulaci) papír na pečení a na plechu pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 8 - 10 minut. Když je korpus růžový, vyjmeme plech z trouby.

Papír i s těstem přesuneme na pracovní plochu. Korpus přikryjeme dalším kusem pečícího papíru a rychle srolujeme, přičemž dbáme, aby papír, na kterém se peklo, se nám během srolování odvinoval, ale zároveň, aby srolované těsto na něm zůstalo (papír-těsto-nový papír). Roládu takto těsně svinutou necháme vychladnout.

K varu přivedeme mléko, vlijeme je na ořechy a dobře promícháme. Ořechová hmota zbělá. Necháme vychladnout. Z tuku a cukrů vyšleháme pěnu a spojíme ji s ořechovou hmotou.

Máslo či tuk spolu s rozlámanými ledovými kaštany rozpustíme v misce nad parou. Promícháváme, čímž získáme jednolitou hladkou a lesklou polevu.

Studený roládový korpus rozvineme, potřeme po celé ploše ořechovým krémem. Banány oloupeme. Do počátku (nejhustěji stočeného místa) položíme celý banán, nebo i více banánů v řadě za sebou, a roládu opět svineme. Hotovou ořechovou roládu potřeme polevou a v chladu necháme ztuhnout.

Ořechovou roládu s banánem krájíme na kolečka podáváme. Můžeme zdobit šlehanou smetanou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Ořechová roláda s banánem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.