reklama
hledat uživatel
       

Opilý květák

Recept na květák smažený na másle v pivním těstíčku s kari kořením.


  • 4,0

    4 6
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě s cukrem. Scedíme a necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme těstíčko. Do prosáté mouky dáme žloutky, olej, pivo, kari koření a mírně osolíme. Nakonec vmícháme sníh vyšlehaný z bílků.

Květák obalujeme v těstíčku a smažíme ve větší vrstvě másla.

Horký opilý květák na talíři sypeme hustě strouhaným sýrem a podáváme třeba s vařeným bramborem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Opilý květák

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.