reklama
hledat uživatel
       

Opilý Izidor

Jak je z názvu patrné, není tento moučník nejvhodnější pro děti, ale dospěláci jím určitě nepohrdnou.


  • 3,1

    207×

    3,1 207
  • 1 hod

Ingredience

náplň 1

náplň 2

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Ořechy umeleme opravdu najemno. Plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou.

Vejce na těsto rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj přimícháváme žloutky, cukr, mouku a ořechy. Těsto rovnoměrně rozprostřeme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Hotový korpus necháme vychladnout.

Zatím si připravíme náplně. Na první náplň utřeme žloutky s cukrem, máslem a kakaem. Rozetřeme ji na upečený plát těsta.

Příprava druhé náplně je ještě jednodušší. Ořechy, cukr a rum smícháme v pastu, která musí být roztíratelná. Pokud bude třeba, přidáme rumu o něco více. Náplň naneseme na připravený základ.

Ve vodní lázni si rozpuštěním másla a čokolády připravíme čokoládovou polevu, kterou nakonec opilého Izidora pokropíme. Moučník necháme ztuhnout.

Po ztuhnutí Izidora krájíme na řezy 2x3 cm a můžeme podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Opilý Izidor

    Celkový počet komentářů: 4
    • jitu
      jitu

      Ty náplně jsou napsány obráceně,zrovna ho peču,nejdřív musí prijít ořechovorumová a pak teprve žloutková.Mějte se a krásné Vánoce.

      13.12.2007 14:03:15

    • Eva
      Eva

      izidor jinak

      Mám prosbu - hledám ztracený recept, na tzv. "ožralého Izidora", pamatuji si ale, že se náplň dělala z karamelu, který vznikl vařením slazného kondenzovaného mléka v konzervách cca 2h? víte někdo něco o této variantě Izidora? Budu moc vděčná!

      12.12.2007 02:56:35

      • jitu-na
        jitu-na

        Re: izidor jinak

        Ahoj,mám tento recept pod názvem:Fantastické řezy-20 dkg tuku,28dkg cukru,6 žloutků-utřít,9dkg ořechů,18dkg pol.mouky,1 prdopeč. Krém:1 plechovka sl.kond.mléka se vaří 2 hodiny a druhý den dáme na misku 1 změklé máslo/já to nahrazuji lehčími tukyHerou,Visou,/k tomu obsah plechovky,rum podle chuti,utřít,namazat a polít čokoládou.Už jsem je dlouho nedělala.Dobrou chuť.Jitu.

        13.12.2007 14:11:02


    •  Welová
      Welová

      Opilý Izidor

      Opilý Izidor je skutečně vynikající moučník,ale na 1.náplň je lepší uvařit puding,vychladlý smíchat s máslem,cukrem, trochou vaječného koňaku a hodně rumu. Upečený korpus lehce postříkat rumem a teprve potom mazat náplněmi.

      07.11.2006 15:07:00


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Opilý Izidor

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.