reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Opilý Francek

Oblíbený moučník pro dospělé. Množství rumu, džemu, meruněk a čokoládové polevy záleží na vás a vaší chuti. Po konzumaci moučníku však nesedejte za volant! Moučník je jednoduchý, takže by ho měl zvládnout každý.


  • 3,0

    246×

    3 246
  • 1 h 30 min



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Oddělíme bílky od žloutků. Heru necháme trochu změknout a mouku smícháme s kypřícím práškem a prosijeme. Z hery, žloutků, cukru krupice a mouky vyšleháme těsto (v uvedeném pořadí). Z bílků ušleháme sníh a lehce jej vmícháme do těsta. Vymažeme si plech nebo jej vyložíme pečícím papírem a upečeme jej při teplotě 170 °C v předehřáté troubě.



Upečený korpus necháme vychladnout. Studený korpus pomažeme meruňkovým džemem. Meruňky zcedíme, necháme okapat a rozložíme je na marmeládu. Mleté ořechy smícháme s moučkovým cukrem a zasypeme jimi meruňky. Vše lehce rukou přitiskneme ke korpusu a pokapeme rumem.



Připravíme si čokoládovou polevu. Buď podle návodu na obalu nebo ve vodní lázni a celý moučník jí zalijeme. Moučník necháme alespoň den v chladu odležet.



Podáváme jako moučník ke kávě nebo jen tak na chuť.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Opilý Francek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.