reklama
hledat uživatel
       

Opilé švestky

Můžeme je použít při přípravě dezertů, zmrzlinových pohárů a na doplnění nejrůznějších nápojů.


  • 3,0

    61×

    2,9 61
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Švestky omyjeme, osušíme a vypeckujeme. Ze 4 ks pecek vyloupneme jádra a po jednom rozložíme na dno každé sklenice. Potom do sklenic narovnáme švestky.

Nálev si připravíme z alkoholu, ve kterém rozpustíme cukr a zahříváme na 70°C.

Švestky přelijeme nálevem, sklenice dobře uzavřeme a sterilujeme asi 10 minut na 85°C.

Po vychlazení sklenice uložíme do chladu a temna.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Opilé švestky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.