Opilá čokoládová pěna

30 min | dezert | 4 porce | francouzská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 244x
Recept na výborný sladký dezert.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Čokoládu rozehřejeme v misce nad párou. Přidáme jemně mletý třtinový cukr a horkou vodu, pečlivě mícháme. Postupně všleháme žloutky a stále mícháme nad párou, až směs zhoustne. Nakonec přidáme brandy.

Do hotové pěny lehce vmícháme sníh vyšlehaný z bílků a máme hotovo.

Opilou čokoládovou pěnu rozdělíme do skleněných pohárů či misek a uložíme na 2 hodiny do lednice.

Opilou čokoládovou pěnu podáváme jako dezert při různých příležitostech.

Michy autor receptu:

Opilá čokoládová pěna

Počet přidaných receptů: 3183

Ingredience

na porce
Vaše cena 10799 běžně 22977 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Opilá čokoládová pěna

Recept se nachází v 15 kuchařkách
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4250 receptů
KDI
PUDINGY, DEZERTY, NÁPOJE 863 receptů
zjirousek
Dezert 665 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Opilá čokoládová pěna

Přidat příspěvek k receptu Opilá čokoládová pěna
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Co je to sněžná slepota?

    Co je to sněžná slepota?

    Pojem sněžná slepota zná asi každý, kdo byl někdy v zimě na horách. Tento zdravotní problém způsobují zvýšené a velmi intenzivní účinky slunečního UV záření, díky kterým dochází k zánětu oční rohovky a spojivky. Provází jej slzení, bolest očí a hlavy, která trvá nejméně 6 až 8 hodin.

  • Plíseň nehtů trápí čtvrtinu Čechů. Jak jí předejít?

    Plíseň nehtů trápí čtvrtinu Čechů. Jak jí předejít?

    Zima je ideálním obdobím pro vznik plísní na pokožce a nehtech nohou. Vlhká uzavřená obuv, neprodyšné ponožky, veřejné sauny a koupaliště, kde trávíme volný čas, ale také koberec u sousedů, které jsme o Vánocích navštívili, mohou být příčinou vzniku mykotických chorob.




přidat nový recept