Opilá čokoládová pěna

30 min | dezert | 4 porce | francouzská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 258x
Recept na výborný sladký dezert.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Čokoládu rozehřejeme v misce nad párou. Přidáme jemně mletý třtinový cukr a horkou vodu, pečlivě mícháme. Postupně všleháme žloutky a stále mícháme nad párou, až směs zhoustne. Nakonec přidáme brandy.

Do hotové pěny lehce vmícháme sníh vyšlehaný z bílků a máme hotovo.

Opilou čokoládovou pěnu rozdělíme do skleněných pohárů či misek a uložíme na 2 hodiny do lednice.

Opilou čokoládovou pěnu podáváme jako dezert při různých příležitostech.

Michy autor receptu:

Opilá čokoládová pěna

Počet přidaných receptů: 3477

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Opilá čokoládová pěna

Přidat příspěvek k receptu Opilá čokoládová pěna
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept