reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Opilá borůvková roláda

Recept na ovocný dezert s piškotovým základem a máslovým krémem.


  • 4,0

    4 4
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 692 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 667 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 746 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Lívance, palačinky a vafle: Snídaně, se kterými vám děti rády pomohou

26. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 735 hodnocení

Děti v kuchyni: Nezapomínejte na jejich bezpečnost

25. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 619 hodnocení

Obědy od pondělí do pátku: Rychlé recepty hotové do 30 minut

24. 3. 2020

Postup přípravy

Formu nejdříve vymažeme máslem nebo jiným tukem. Piškoty rozložíme třeba na alobal a pokapeme šťávou z borůvkového kompotu.

Krém vyšleháme z povoleného másla, moučkového cukru, mletých mandlí, žloutků, rumu a sunarky s příchutí lesního ovoce.

Na dno a strany formy vyložíme cukrářské piškoty a naneseme asi polovinu mandlového krému, zasypeme borůvkami. Dáme zbytek krému a celý srnčí hřbet pokryjeme jakoby do zakulacené stříšky piškoty. Horní piškoty pokapeme kompotovou šťáva, na cik cak potřeme marmeládou a zasypeme kokosem.

Borůvkovou piškotovou roládu s krémem necháme před krájením a podáváním několik hodin v lednici, aby dobře zatuhla.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Opilá borůvková roláda

    Celkový počet komentářů: 6
    • Anna
      Anna

      místo sunarky použijte instantní krupicovou kaši nebo jinou instantní kaši pro děti, v oddělení dětské výživy nějakou najdete. Dělám léta krém do moučníků tak, že z hustou instantní kaši smíchám s máslem a cukrem (ochutím dle potřeby rumem, oříšky, kakaem, atd.)

      29.01.2013 12:42:49

    • Terka
      Terka

      Sunarka is live :D

      Já teda Sunarku znám, a to nemám děti ani neteře :), kdo hledá najde.

      28.01.2013 23:22:25

    • infected
      infected

      Opravdu tam mám dávat nějakou ovesnou nebo rýžovou kaši? Nemáte spíš na mysli přesnídávku?

      26.01.2013 15:30:40



    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Opilá borůvková roláda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.