reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Opékané tofu se zeleninou

Tofu se připravuje ze sójových bobů a je vynikajícím zdrojem bílkovin. Samo o sobě má nevýraznou chuť, snadno však přijímá chuti ostatních surovin. Ani v chladničce dlouho nevydrží, proto ho kupujeme jen tolik, kolik můžeme rychle spotřebovat.


  • 3,2

    42×

    3,1 42
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 527 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat?

21. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Postup přípravy

Tofu nakrájíme na kousky. Šalotky a česnek také nakrájíme na kousky. Kukuřičky rozpůlíme. Houbu šiitake a koriandr také nakrájíme na malé kousky.

Všechny suroviny na přípravu marinády dáme do mělké misky a smícháme. Přidáme kousky tofu a opatrně je obrátíme, aby se marinádou rovnoměrně pokryly. Misku přikryjeme a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Během marinování kousky tofu jednou nebo dvakrát obrátíme.

Marinádu slijeme a odložíme. V předehřátém woku nebo na hluboké pánvi rozehřejeme arašídový nebo kukuřičný olej, přidáme tofu a opékáme je na středně silném ohni 2-3 minuty dozlatova. Tofu přeneseme lopatkou s otvory na talíř. Do woku nebo na pánev pak přidáme šalotky a česnek a opékáme je za stálého míchání 2 minuty, potom přidáme kukuřičky a opékáme je minutu. Přidáme lusky cukrového hrášku a houby a opékáme je 2 minuty.

Do woku nebo na pánev vrátíme tofu a přilijeme marinádu. Opatrně prohřejeme (1-2 minuty). Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme nakrájeným koriandrem a ihned podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Opékané tofu se zeleninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.