Větší brambory dobře očistíme kartáčkem a dáme vařit do osolené vody, dokud nejsou měkké. Vyzkoušíme tak, že do brambory píchneme vidličkou. Doba varu záleží na velikosti. Po uvaření brambory scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na hrubší kolečka. Komu vadí slupka, oloupe je. Hrášek scedíme a cherry rajčátka rozkrájíme na půlky.
Na pánvi rozehřejeme kousek másla s olivovým olejem a kolečka brambor osmahneme.Tuku nedáváme příliš. Zasypeme grilovacím kořením. Potom vsypeme rajčátka, hrášek a restujeme. Když jsou
brambory
s hráškem a rajčátky lehce nazlátlé, zakápneme sójovou omáčkou, dochutíme chilli vločkami a promícháme.
Opékané brambory s rajčátky a hráškem servírujeme ihned po přípravě jako přílohu k masu (4 porce), vegetariáni si přidají na množství a použijí pokrm jako hlavní chod (2 porce). Můžeme doplnit studenými omáčkami.