reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Opečený tuňák se sardelovým máslem

4 porce zdravého rybího masa, které můžeme podávat s rýží.


  • 3,0

    772×

    2,9 772

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 771 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 001 hodnocení

Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát

4. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 815 hodnocení

Voňavé letní pečení: Křehký koláč s lesním ovocem krok za krokem

3. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Zamilujte si kedlubny: 8 top receptů, které stojí za to vyzkoušet

2. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 774 hodnocení

Osvěžte se: Recepty na nejlepší domácí limonády

1. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 671 hodnocení

Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!

1. 7. 2020

Postup přípravy


Nejprve připravíme sardelkové máslo. Řezy z ančoviček (sardelí) a jarní cibulky nadrobno nakrájíme, dáme do misky a důkladně promícháme s pomerančovou kůrou a změklým máslem. Podle chuti přidáme citronovou šťávu a pepř.


Z ochuceného másla utvoříme pomocí papíru na pečení váleček. Papír uzavřeme na obou koncích a máslo uložíme zhruba na 15 minut do mrazničky. Dále si připravíme grilovací pánev, kterou rozehřejeme na vysokou teplotu a mírně ji pokapeme olivovým olejem. Postupně na ní opékáme steaky z tuňáka po každé straně 2 minuty (středně propečené) až 4 minuty (důkladně propečené). Podle chuti maso osolíme a opepříme.


Maso přeneseme na nahřáté talíře. Navrch položíme 2 plátky sardelového másla, hoblinky pomerančové kůry a snítku petrželky.


Zdroj: Slovart.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Opečený tuňák se sardelovým máslem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.