reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Opařený paprikový vepřový bůček

Opařený paprikový vepřový bůček

Jde o maďarskou zabijačkovou specialitu, přičemž výsledkem postupu podle tohoto receptu je chutné maso měkké jako máslo.


  • 3,0

    43×

    3 43
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

na potření



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 705 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Postup přípravy

Do velkého hrnce dáme sůl a celé nové koření, které trochu rozdrtíme čepelí nože, přidáme sůl, česnek a cibuli. Vepřový bůček omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme dostatečným množstvím studené vody a přivedeme pomalu do varu. Zatím dáme do hrnečku olej, sůl, prolisovaný česnek, dobře promícháme a směs na potírání hotového bůčku je připravená.

Hrnec se sandwichovým dnem dáme ještě na litinovou plotnu a snížíme plamen na minimum. Bůček vaříme přikrytý pokličkou velmi pomalým varem při teplotě asi 80 °C - tedy ho jen opaříme, dokud nebude bůček měkký jako máslo, což trvá cca něco více než 3 hodiny.

Bůček se nesmí převařit a rozpadat, ale musí zůstat v celku, o čemž je nejlepší se přesvědčit během vaření vpichem dlouhé řeznické vidličky do bůčku. Pokud vběhne vidlička lehce, je hotovo. Bůček během vaření vyplave na povrch.

Uvařený opařený bůček vybereme na talíř a ještě horký ho na plocho shora mírně stlačíme, aby vytekla přebytečná tekutina. Ještě horký bůček vydatně potřeme připravenou česnekovou kašičkou ze soli z každé strany a hojně posypem mletými červenými paprikami. Když bůček úplně vychladne, odložíme ho na noc ztuhnout a vychladit do chladničky.

Opařený paprikový vepřový bůček podáváme dobře vychlazený s čerstvým domácím chlebem. Opařený paprikový bůček je známou a oblíbenou maďarskou zabíjačkovou specialitou, která se připravuje téměř dům od domu a od rodiny k rodině trošku s jiným kořením. Podstatou opařeného bůčku je vložení syrového bůčku do studené osolené vody a jeho následné vaření při nízké teplotě asi 80 °C, které trvá několik hodin, podobně se může připravit slanina.

Může se takto připravit i svěží koleno, podbradek, jazyk, plecko a jiné maso. Výsledkem je velmi chutný produkt výrazné slané česnekovo-paprikové chuti, měkký jako máslo, vydatně natřený česnekovou slanou směsí a hojně posypaný mletou červenou paprikou, ostrou nebo sladkou, či kombinovanou paprikovou směsí.

Opařený paprikový vepřový bůček se obyčejně podává dobře vychlazený s dobrým čerstvým domácím chlebem, cibulí, různou sezonní zeleninou, kyselými okurkami a křenem, ale může se podávat i za tepla s různě upravenými bramborami, zkrátka je to velká pochoutka.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Opařený paprikový vepřový bůček

    Celkový počet komentářů: 1

    • Jarda
      Jarda

      Komentář k receptu Opařený paprikový vepřový bůček

      Vyzkoušeno a maso opravdu nemá chybu. A ten vývar z masa byl taky super. K této úpravě se budu vracet asi často.

      29.03.2020 09:39:31


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Opařený paprikový vepřový bůček

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.