reklama
hledat uživatel
       

Omeletový nákyp

Recept pocházející ze švýcarské kuchyně - sladké omelety pečené v troubě.


  • 1,0

    1 2
  • 35 min

Postup přípravy

Krupici prosejeme a nasypeme do teplého mléka. Za stálého míchání na mírném plameni krátce povaříme. Krupicovou kaši sejmeme z plotýnky, osladíme cukrem, vmícháme máslo a vychladíme.

Do vychladlé krupicové kaše vmícháme žloutky, sůl a tuhý sníh vyšlehaný z bílků.

Těsto rozdělíme na dvě vymazané pánvičky a upečeme v silně vyhřáté troubě.

Obě horké omelety ala nákyp potřeme nahřátým džemem, spojíme a ozdobíme plátky mandlí. Před podáváním omeletový nákyp pocukrujeme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Omeletový nákyp

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.