reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

omáčka

příloha

směs

Postup přípravy

Žlutou cuketu omyjeme, osušíme, odkrojíme oba konce a nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostky a orestujeme na rozehřátém oleji do sklovita. Přidáme cuketu s malým přídavkem vody, osolíme, přidáme bobkové listy, mletou sladkou červenou papriku, promícháme a dusíme na al dente.

Hladkou mouku rozšleháme do hladka s kyselou smetanou a mlékem, zátřepku přidáme k cuketě a povaříme spolu asi 15 minut, poté vypneme plamen. Necháme chvíli odstát, dochutíme cukrem krystal a octem nebo citronovou šťávou, doladíme na příjemnou sladko-kyselou chuť. Na závěr vmícháme na jemno posekaný čerstvý kopr.

Nové brambory očistíme a uvaříme v osolené horké vodě doměkka.

Do mísy dáme mleté maso, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a sušenou majoránkou, přidáme prolisovaný česnek, vejce, ve vodě namočenou a vymačkanou žemli, dobře promícháme a zahustíme strouhankou na tvárnou hmotu. Ze směsi vytvarujeme pomocí vlhkých rukou fašírky, které usmažíme do červena na horkém oleji. Fašírky smažíme z obou stran.

Horkou omáčku ze žluté cukety nabereme do talířů, obložíme vařenými novými brambory a přidáme čerstvě usmažené fašírky. Tento rychlý a chutný letní oběd výborně chutná v horka i za studena. Pokud zůstanou fašírky od oběda, jsou velmi chutné i za studena s čerstvým doma upečeným chlebem jako chutná večeře.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Omáčka ze žluté cukety s fašírkou a novými brambory