reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Omáčka ze žluté cukety s fašírkou a novými brambory

Rychlý recept na osvěžující letní omáčku ze žluté cukety doplněné chutnou fašírkou a novými brambory.


  • 2,7

    12×

    2,6 12
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

příloha

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 546 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Postup přípravy

Žlutou cuketu omyjeme, osušíme, odkrojíme oba konce a nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostky a orestujeme na rozehřátém oleji do sklovita. Přidáme cuketu s malým přídavkem vody, osolíme, přidáme bobkové listy, mletou sladkou červenou papriku, promícháme a dusíme na al dente.

Hladkou mouku rozšleháme do hladka s kyselou smetanou a mlékem, zátřepku přidáme k cuketě a povaříme spolu asi 15 minut, poté vypneme plamen. Necháme chvíli odstát, dochutíme cukrem krystal a octem nebo citronovou šťávou, doladíme na příjemnou sladko-kyselou chuť. Na závěr vmícháme na jemno posekaný čerstvý kopr.

Nové brambory očistíme a uvaříme v osolené horké vodě doměkka.

Do mísy dáme mleté maso, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a sušenou majoránkou, přidáme prolisovaný česnek, vejce, ve vodě namočenou a vymačkanou žemli, dobře promícháme a zahustíme strouhankou na tvárnou hmotu. Ze směsi vytvarujeme pomocí vlhkých rukou fašírky, které usmažíme do červena na horkém oleji. Fašírky smažíme z obou stran.

Horkou omáčku ze žluté cukety nabereme do talířů, obložíme vařenými novými brambory a přidáme čerstvě usmažené fašírky. Tento rychlý a chutný letní oběd výborně chutná v horka i za studena. Pokud zůstanou fašírky od oběda, jsou velmi chutné i za studena s čerstvým doma upečeným chlebem jako chutná večeře.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Omáčka ze žluté cukety s fašírkou a novými brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.