reklama
hledat uživatel
       

Omáčka k masům

Jednoduchá omáčka k restovaným masům.


  • 3,2

    204×

    3,1 204
  • 10 min

  • 10×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme opravdu najemno.

Na pánvi si rozehřejeme máslo a cibuli na něm pomalu restujeme dozlatova. Zalijeme vodou, rozdrobíme kostku bujonu, přidáme lžíci tmavé sójové omáčky a necháme provařit.

Ve troše vody si rozmícháme solamyl a základ omáčky zahustíme. Můžeme zahustit také moukou nebo hotovou jíškou. Podle potřeby nakonec rozředíme.

Omáčku můžeme dochutit pepřem, grilovacím kořením nebo vegetou. Omáčku můžeme obměnit jiným bujonem.

Podáváme k restovaným masům - Medvědí tlapy, u který není výpek ani žádná jiná omáčka.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Omáčka k masům

    Celkový počet komentářů: 10
    • Luciferra
      Luciferra

      Komentář k receptu Omáčka k masům

      vegetariánský recept a hovězí bujon? ale no tááák...

      03.01.2016 12:40:08

      • matulu
        matulu

        Re: Komentář k receptu Omáčka k masům

        musim se smát ......Lucifer chce udělat vegetariánskou omáčku k masu :DDDDDDD

        16.04.2017 15:09:12

      • Radka
        Radka

        Re: Komentář k receptu Omáčka k masům

        Vegetarián jistě. Jste hloupí nebo chcete býti zajímavými? Vegetarián nejí pouze maso, ale jinak vše živočišné ano, tedy i máslo, sýry, vejce, hovězí bujon atd :-). Vegan ne. Tak pokud chcete být všichni tak chytří a moderní, neplácejte nesmysly.

        17.05.2018 13:36:41


    • fabregas
      fabregas

      Když už tento pasqil,

      tak alespoň s nějakou vložkou na přilepšení chuti, třeba jakousi znojemskou s jemně nakrájenou sterilovanou okurku a nebo podobně.

      24.01.2015 12:05:22

    • Lofa
      Lofa

      Komentář k receptu Omáčka k masům

      Je to nouzovka - rychlovka. Není to způsob, jak pravidelně připravovat omáčku, ale pro jednou za čas....

      14.12.2014 10:52:58

    • Lenka
      Lenka

      Komentář k receptu Omáčka k masům

      Udělejte si demi-glace, je to sice trochu víc práce, než splácat bujón se sojovkou, ale zase to má výhodu - má to nějakou chuť a nezabije vás to - jako tento chemický sajrajt.

      04.06.2014 17:34:27

    • rousvel
      rousvel

      Komentář k receptu Omáčka k masům

      maso jsem upekla a z výpeku udělala omáčku,jen dochutit solí či trocha pepře a je výborný. ještě jsem přidala trocha česneku.

      11.11.2013 17:57:29

    • pepík
      pepík

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      25.01.2012 17:02:49

    • Kristýna
      Kristýna

      Bio nadevše

      Tak kromě cibule není v tomto "receptu" nic nechemického .. začíná to bujonem (budiž),pokračuje sojovkou (co bychom bez ní vařili,že?),nesmí chybět solamyl,který tomu dá správnou konzistenci (když nepomůže solamyl,zaplácneme to moukou ;) .Nakonec dochutíme grilovacím kořením,který má každý rád,protože je v 80ti % všech pokrmů a ve většině případů obsahuje 40-60% soli.Když není kořeníčko,nahradíme ho barevnou vegetkou,která omáčce dodá barvičku.Pro gurmány - > hovězí bujón nahradíme např.drůbežím !
      Bravo !

      11.12.2011 16:58:36

      • Yanez
        Yanez

        Re: Bio nadevše

        Plný souhlas. Opravdu "přírodní" recept bez chemie. Proč radši nepoužít domácí čistý poctivý vývar na místo kostky hovězího bujonu, v kterém je bůhvíco. Na co sojovou omáčku, když už jsem použil bujon? Než použít solamyl, tak radši tu jíšku s moukou. Na co grilovací koření? Omáčka na maso má být jednoduché, konzistentní chuti, nemá přebít chuť masa.

        10.02.2013 14:28:15


    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Omáčka k masům

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.