reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Olomoucký mls

Olomoucký mls

Maso z pečícího sáčku je vynikající, protože se vůbec nevysuší a brambory krásně natáhnou ochucenou šťávu z masa.


  • 4,2

    106×

    4,1 106
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Plátky z vepřového plecka jemně naklepeme a uděláme do každého plátku kapsu. Maso okořeníme. Použijeme koření jaké má kdo rád. Já používám argentinské. Okořeníme i v kapsách, potřeme olivovým olejem a necháme odležet do druhého dne nebo alespoň 2 hodiny.

Tvarůžky obalíme ve slanině a naplníme jimi připravené vepřové kapsy. Maso důkladně sepneme.

Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Paprikovou klobásu také nakrájíme na kolečka. Brambory smícháme s pórkem a klobásou. Přidáme mletou sladkou papriku, ochutíme solí, pepřem a přidáme ještě olivový olej. V létě můžeme přidat i čerstvé hříbky. Troubu předehřejeme na 200 °C.

Brambory nasypeme do sáčku. Na ně položíme naplněné kapsy. Pak už stačí jen pevně zavázat. V horní části sáčku uděláme 5 malých dírek, aby nám sáček nebouchl.

Sáček dáme na plech a vložíme do předehřáté trouby. Sáček se nafoukne a maso i brambory se pečou asi 30 minut, pak stáhneme teplotu na 150 °C a pečeme asi dalších 15 minut. Pak plech se sáčkem vyjmeme z trouby, opatrně odstřihneme vrch sáčku a ještě 10 minut zapékáme.

Olomoucký mls už jen servírujeme na talíře. Olomoucký mls podáváme se zeleninovým salátem, třeba z čínského zelí.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Olomoucký mls

    Celkový počet komentářů: 14
    Nalezeno receptů: 14
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Olomoucký mls

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.