reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Olomoucký mls

Olomoucký mls

Maso z pečícího sáčku je vynikající, protože se vůbec nevysuší a brambory krásně natáhnou ochucenou šťávu z masa.


  • 4,2

    108×

    4,1 108
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 749 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Jak využít voňavý kopr v kuchyni?

1. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 797 hodnocení

Víkendové pečení: Recept na perník s ořechy krok za krokem

31. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

31. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 657 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Postup přípravy

Plátky z vepřového plecka jemně naklepeme a uděláme do každého plátku kapsu. Maso okořeníme. Použijeme koření jaké má kdo rád. Já používám argentinské. Okořeníme i v kapsách, potřeme olivovým olejem a necháme odležet do druhého dne nebo alespoň 2 hodiny.

Tvarůžky obalíme ve slanině a naplníme jimi připravené vepřové kapsy. Maso důkladně sepneme.

Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Paprikovou klobásu také nakrájíme na kolečka. Brambory smícháme s pórkem a klobásou. Přidáme mletou sladkou papriku, ochutíme solí, pepřem a přidáme ještě olivový olej. V létě můžeme přidat i čerstvé hříbky. Troubu předehřejeme na 200 °C.

Brambory nasypeme do sáčku. Na ně položíme naplněné kapsy. Pak už stačí jen pevně zavázat. V horní části sáčku uděláme 5 malých dírek, aby nám sáček nebouchl.

Sáček dáme na plech a vložíme do předehřáté trouby. Sáček se nafoukne a maso i brambory se pečou asi 30 minut, pak stáhneme teplotu na 150 °C a pečeme asi dalších 15 minut. Pak plech se sáčkem vyjmeme z trouby, opatrně odstřihneme vrch sáčku a ještě 10 minut zapékáme.

Olomoucký mls už jen servírujeme na talíře. Olomoucký mls podáváme se zeleninovým salátem, třeba z čínského zelí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Olomoucký mls

    Celkový počet komentářů: 14

    Nalezeno receptů: 14
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Olomoucký mls

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.