Snadný recept na přípravu křenového krému se salámem a šlehačkou, který podáváme na salátové okurce jako chuťovku.
0.3 lžičky | cukr moučka |
100 g | žervé |
1 lžička | citronová šťáva |
2 ks | okurka salátová |
2-3 lžíce | křen |
180 ml | smetana ke šlehání (33%) |
70 g | métský salám |
Změklý métský salám v míse prošleháme s žervé dohladka. Oloupaný křen jemně nastrouháme, zakapeme citronovou šťávou a osladíme moučkovým cukrem. Ze smetany ušleháme tuhou šlehačku, do které postupně vmícháme ochucené žervé a nastrouhaný křen. Křenový ochucený krém necháme v lednici asi 30 minut ztuhnout. Okurku omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější kolečka, která ozdobíme křenovým krémem a ihned servírujeme. Okurkové chuťovky s křenovým krémem podáváme s pečivem. Poznámka: Métský salám můžeme nahradit čajovkou.
Kdy mohou být okurky jedovaté? A jak předejít jejich hořknutí?
Milujete šťavnaté salátové okurky, nebo pěstujete nakladačky, které zavařujete? Jsou ideální potravinou na léto, lehkou, lahodnou a osvěžující. S okurkami se však pojí jeden problém – za určitých okolností mohou nepříjemně hořknout.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena