reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Okurková polévka se slaninovými toasty

Rychlý a snadný recept na studenou osvěžující polévku ze salátových okurek, pokrm je vhodný pro horké letní dny. Polévku podáváme s opečenými toasty a anglickou slaninou.


Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×
Uvařil/a jsem recept

Ingredience

podle potřeby

Postup přípravy

Okurky omyjeme a podélně škrabkou odkrojíme několik tenkých plátků i se slupkou, které odložíme stranou na ozdobu. Zbývající část okurek oloupeme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a bílé části cibulky nasekáme nahrubo. Oloupané kousky okurek spolu s česnekem a cibulkou rozmixujeme do hladké konzistence a přendáme do mísy. Pak vmícháme zakysanou smetanu, vše ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou a necháme v chladu asi hodinu odležet.

Mezitím si připravíme přílohu. Tenké plátky slaniny opečeme na pánvi dozlatova a na ubrousku necháme okapat. Na výpeku s přídavkem oleje opečeme rohlíky nebo bagetky nakrájené zešikma na plátky, opékáme je dorůžova.

Studenou okurkovou polévku rozdělíme na porce, posypeme nasekanou pažitkou, ozdobíme plátky okurek a podáváme s toasty a slaninou. Recept je vhodný i pro grilovací párty, kdy si toasty se slaninou připravíme na grilu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Přidat příspěvek k receptu Okurková polévka se slaninovými toasty