Okurková polévka se slaninovými toasty

35 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 547x
Rychlý a snadný recept na studenou osvěžující polévku ze salátových okurek, pokrm je vhodný pro horké letní dny. Polévku podáváme s opečenými toasty a anglickou slaninou.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Okurky omyjeme a podélně škrabkou odkrojíme několik tenkých plátků i se slupkou, které odložíme stranou na ozdobu. Zbývající část okurek oloupeme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a bílé části cibulky nasekáme nahrubo. Oloupané kousky okurek spolu s česnekem a cibulkou rozmixujeme do hladké konzistence a přendáme do mísy. Pak vmícháme zakysanou smetanu, vše ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou a necháme v chladu asi hodinu odležet.

Mezitím si připravíme přílohu. Tenké plátky slaniny opečeme na pánvi dozlatova a na ubrousku necháme okapat. Na výpeku s přídavkem oleje opečeme rohlíky nebo bagetky nakrájené zešikma na plátky, opékáme je dorůžova.

Studenou okurkovou polévku rozdělíme na porce, posypeme nasekanou pažitkou, ozdobíme plátky okurek a podáváme s toasty a slaninou. Recept je vhodný i pro grilovací párty, kdy si toasty se slaninou připravíme na grilu.

Jarka-P autor receptu:

Okurková polévka se slaninovými toasty

Počet přidaných receptů: 1725

Ingredience

na porce
3,8
dobrý recept
18 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Okurková polévka se slaninovými toasty

Přidat příspěvek k receptu Okurková polévka se slaninovými toasty
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept