Okoun na rýžovém polštářku

30 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1307x
Zdravá a dobrá rybí rychlovka, nejlépe k večeři.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Protože potřebujeme rýži udělat co nejrychleji a nejlépe bez práce, uvaříme ji v mikrovlnce. Chce to vyzkoušet délku vařeni na maximální výkon (každá mikrovlnka má jiný maximalní výkon).

Hrníček rýže pořádně propereme (dokud poteče špinavá voda). Poté ji dáme do misky, přidáme na půlky rozříznutý menší omytý citron. Trošku osolíme a přidáme cca 1 a 1/4 hrníčku vody. Poté dáme misku přikrytou utěrkou do mikrovlnky a zapneme na 8 minut na plný výkon. Poté rýži promícháme, necháme cca 5 minut odpočinout. Pak zase na 8 minut hodíme do mikrovlnky (nebo méně, podle tvrdosti a obsahu vody). Po dovaření rýže vyndáme citrón a vmícháme smetanu (nebojte se, rýže ještě smetanu vsákne).

Po vložení rýže do mikrovlnky si začneme připravovat rybu. Do hmoždíře si dáme otrhané jehličky rozmarýnu ze dvou větviček, poté přidáme citronovou kůru z jednoho velkého citrónu. Trochu soli, pepře a jedna až dvě lžičky třtinového cukru. Po částečném rozdrcení rozmarýnu přidáme lžičku hroznového oleje a šťávu z jednoho citrónu. Pak drtíme rozmarýn do jemné zelené pasty, podle chuti přidáme cukr - mělo by to být spíše sladší. Pokud máme velký filet tak si ho rozdělíme na několik menších dílů (klasicky na 4). Filet očistíme a omácháme v zelené omáčce, poté necháme několik minut odležet (stačí 5-10). Rybu hodíme na pánev s troškou rozpáleného hroznového oleje a máslem (půl na půl). Smažíme podle tloušťky ryby. Ryba by se měla opéct než se na ní vytvoří kousky karamelu. Po nandání ryby na talíř ještě do pánve nalijeme trošku šťávy z citronu, promícháme a rybu touto šťávou přelijeme.

Okouna na rýžovém polštářku nakonec ozdobíme třeba jemně nastrouhanou mrkví.

autor receptu:

Okoun na rýžovém polštářku

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
5 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Okoun na rýžovém polštářku

Recept se nachází v 15 kuchařkách
DrWiza
vsecko mozny 4 recepty
Rybičky pro tetu a spol
veraricna
Rybičky pro tetu a spol 1941 receptů
luspinka1
Mňamky 80 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Okoun na rýžovém polštářku

Přidat příspěvek k receptu Okoun na rýžovém polštářku
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept