
Okatá sekaná
Šťavnatá sekaná na řezu s barevnými oky.
-
4,2
6×
-
45 min
-
0×
Šťavnatá sekaná na řezu s barevnými oky.
6×
45 min
0×
3 ks
1 lžíce
1 kg
0,5 kg
2 hrstě
0,5-1 dl
1-2 hrstí
Směs mletého masa promícháme se solí a kořením. Přidáme podle potřeby studené mléko, vejce, pokrájené uzené maso a strouhanku. Správná hustota směsi, jako na klasickou sekanou.
Keramickou misku či pekáček si vymažeme sádlem, nebo olejem. Vložíme polovičku masové směsi a stejnoměrně ji rozetřeme po dně nádoby, povrch posypeme barevnými rajčaty a znovu stejnoměrně poklademe masovou směsí. Důkladně přitlačíme a uhladíme mokrou rukou povrch a přiklopíme.
Pečeme v předem vyhřáté troubě přibližně na 200°C asi 45 minut.
Jako přílohu můžeme použít vařené brambory, nebo chléb. Okatá sekaná se dá jíst i studená.