reklama
hledat uživatel
       

Ohnivé fazole

Podušené fazole s chilli papričkami, slaninou, pivem a spoustou voňavého koření se hodí jako příloha k masu, ale i jako lehký hlavní chod s chlebem.


  • 3,0

    586×

    2,9 586
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme, chilli papričky nakrájíme na malé kousky. A můžeme se pustit do přípravy ohnivých fazolí.

Na rozpáleném tuku osmahneme cibulku, přidáme slaninu a znovu společně osmažíme. Zasypeme moukou, rozmícháme, zalijeme nálevem z fazolí a chvíli provaříme. Přidáme česnek, nakrájené chilli papričky, fazole a dochutíme solí, pepřem a kořením. Ohnivé fazole nakonec zalijeme pivem a dusíme asi 15 minut.

Ohnivé fazole ihned podáváme, jsou skvělou přílohou i jednoduchým hlavním chodem, když nemáme moc času na zdlouhavé vaření.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Ohnivé fazole

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.