reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Odpalované těsto

Odpalované těsto se používá na mnoho dobrot! Patří mezi ně i větrníky, žloutkové věnečky a jiné.


  • 3,0

    501×

    3 501
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Kvíz: Znáte historii kuchyňských spotřebičů?

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Výborná polévka z pečené mrkve krok za krokem

20. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 801 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Postup přípravy

Vodu uvedeme do varu, vmícháme sůl a máslo, když začne vřít, vsypeme mouku a mícháme, až se těsto nelepí na nádobu ani na vařečku. Necháme prochladnout, občas zamícháme a do vlahého těsta vpracujeme vejce, jedno po druhém, dobře propracujeme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Odpalované těsto

    Celkový počet komentářů: 24
    • Buchy
      Buchy

      odpalované těsto

      Velice špatný recept. Vždy se na odpalované těsto používá mouka hladká! A co těch 5 vajec?! Nesmysl. Jak říkám, špatný recept.

      16.05.2020 12:03:44

    • Jaroslav
      Jaroslav

      odpalované těsto

      Rád bych něco k odpalovanému těstu, ze zkušenosti je rozhodně lepší hladká mouka.Cukrářské produkty se většinou dělají z hladké,a proč?Věnečky z polohrubé nejsou dobré protože to těsto je pak trupelnaté,Poprvé jsem dělal z polohrubé a byl jsem zklamaný,opravdu dáte do pusy, a cítíte tu hrubost toho těsta. Opravdu zásadně jen z hladký,věřte a zkuste to a výsledek je nad očekávání.Je to jen v mouce a nic jiného takový rozdíl v těstu neudělá.Přeji dobrou chut.

      04.01.2017 15:51:35

    • Nepochopím
      Nepochopím

      Odpalované těsto:
      Odpalované těsto
      -věnečky, větrníky…
      Hladká mouka, tuk, vejce, voda, sůl
      Vodu uvedeme do varu, vmícháme sůl a máslo, když začne vřít, vsypeme mouku a mícháme, až se těsto nelepí na nádobu ani na vařečku. Necháme prochladnout, občas zamícháme a do vlažného těsta vpracujeme vejce, jedno po druhém, dobře propracujeme.

      Takhle to děláme na hotelové škole a v hotelové kuchyni ;)

      02.02.2013 13:15:30


    • Alena
      Alena

      Tak tohle je to nejhorsi testo jaky jsem mela tu smulu najit na internetu, mela jsem kucharku ze ktere bylo testo vzdy suprove. Je tam malo tekutin a moc vaje,c takze se pri odpalovani utvori zmolky a po pridani vajec je testo ridke misto toho aby testo hezky drzelo tvar na plechu se roztece a jsou z toho placky.
      Prave jsem vyhodila sto korun do kose

      15.06.2012 15:14:17

    • Merlins
      Merlins

      Mamka dělala věnečky už co si pamatuju když jsem byl ještě prtě. Na tenhle recept jsem narazil náhodou, pač jsem si zapomněl opsat ten maminy.. pak se ale ukázalo, že jsou naprosto stejný.. mlíko bych tam nedával, to je dobrý na ovocný knedlíky ale na věnečky moc ne a zhora byla debata o mouce.. s hladkou to musí dělat moje ségra, pač sehnad v anglii hrubou mouku je velkej problem, takže každej ve finále dělá ze surovin, ke kterým má nejblíž.. jinak super recept :)

      02.04.2012 14:50:08

    • Xenuš
      Xenuš

      járo děláme odpalované těsto :D

      30.08.2011 12:19:02

    • Jana
      Jana

      Jsem naprosto zmatená. Proč najdu na internetu ve 3 receptech jinou mouku? V jednom byla na výběr polohrubá/ hrubá. Tady je hrubá, jednou jsem viděla dokonce hladkou. Tak nevím.

      29.08.2011 14:46:52

      • Xenuš
        Xenuš

        Re: Zmatená.

        Zdravím, taky jsem hledávala nejlepší recept a nakonec to radši zkusila sama doma, podle mého je nejlepší stejně hladká, protože je pak hotové cukroví jemnější ;-)

        30.08.2011 12:08:54

    • Denisa
      Denisa

      peče se na maximální výkon a prvních 10 minut NEOTEVÍRAT troubu, jinak výrobky spadnou

      04.05.2010 10:03:17


    Nalezeno receptů: 24
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Odpalované těsto

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.