reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 626 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 885 hodnocení

Recept na jablečný závin krok za krokem

25. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 635 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 712 hodnocení

Maso k uzení: Pochutnejte si na krkovici i slanině

25. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem

24. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 577 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 708 hodnocení

Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?

23. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 585 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Postup přípravy

Zelí nastrouháme na jemné nudličky a dáme do vhodné nekovové mísy.

Zelí osolíme, vmícháme na hrubším struhadle nastrouhanou mrkev a jablko, přidáme nové koření, celý pepř a jalovec. Promícháme a po částech stlačujeme do velké sklenice. Zelní pěchujeme pěstí. Navrch položíme mikroténový sáček a na něj postavíme menší sklenici naplněnou vodou, která poslouží jako zátěž. Ochucené kysané zelí uložíme při pokojové teplotě a necháme kvasit asi 1 týden. Potom nádobu přendáme do prostředí s teplotou nižší než 15 °C a necháme dokvasit. Asi 5 týdnů. Hotové ochucené kysané zelí zavíčkujeme a uložíme v chladu od 0 °C do 10 °C. Nesmí však zmrznout!

Ochucené kysané zelí podáváme jako přílohu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Ochucené kysané zelí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.