reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Zelí nastrouháme na jemné nudličky a dáme do vhodné nekovové mísy.

Zelí osolíme, vmícháme na hrubším struhadle nastrouhanou mrkev a jablko, přidáme nové koření, celý pepř a jalovec. Promícháme a po částech stlačujeme do velké sklenice. Zelní pěchujeme pěstí. Navrch položíme mikroténový sáček a na něj postavíme menší sklenici naplněnou vodou, která poslouží jako zátěž. Ochucené kysané zelí uložíme při pokojové teplotě a necháme kvasit asi 1 týden. Potom nádobu přendáme do prostředí s teplotou nižší než 15 °C a necháme dokvasit. Asi 5 týdnů. Hotové ochucené kysané zelí zavíčkujeme a uložíme v chladu od 0 °C do 10 °C. Nesmí však zmrznout!

Ochucené kysané zelí podáváme jako přílohu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Ochucené kysané zelí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.