reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ochucené gratinované brambory

Recept na brambory pečené bez tuku, které podáváme jako dietní přílohu při onemocnění slinivky břišní v klidovém období.


  • 4,3

    27×

    4,2 27
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Hlubokou pánev rozpálíme a kousky brambor na ni bez tuku a ze všech stran opečeme. Pak brambory podlijeme částí vývaru, osolíme, ochutíme kmínem, kořením Horalka a snížíme teplotu. Za občasného promíchání a podlévání vývarem dusíme vše doměkka. Bramborové kousky budou na povrchu lepkavé, uvnitř pevné a vývar se téměř celý zredukuje.

Takto podušené brambory promícháme se lžící oleje, rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a ve velmi horké troubě (při 250 °C) opečeme dozlatova. Zjemnění olejem není nutné.

Ochucené gratinované brambory s vývarem podáváme jako dietní přílohu k nejrůznějším zeleninovým i masitým pokrmům.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Ochucené gratinované brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.