reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Ochucená švestková povidla

Švestková povidla s příchutí rumu, skořice, badyánu, hřebíčku, citronu a pomeranče.


  • 3,4

    16×

    3,4 16
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

KVÍZ: Jste opravdu dobrá kuchařka? Vyzkoušejte se!

20. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Nedělní moučníky do 30 minut, po kterých se jen zapráší!

20. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem

20. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Co s nasbíranými hřiby? Zkuste houbový olej, slaný koláč nebo sekanou

20. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Jak správně jíst hamburger?

20. 9. 2020

Postup přípravy

Švestky omyjeme a vypeckujeme. Potom je pokrájíme na malé kousky, vložíme do litinového hrnce a zasypeme cukrem. Přilijeme ocet, rum, a citronovou šťávu. Ochutíme hvězdičkou badyánu a celou skořicí. Vše promícháme, zakryjeme poklicí a necháme 24 hodin odležet.

Potom směs velice zvolna přivedeme k varu a za občasného míchání necháme probublávat přibližně 2 hodiny. Asi v polovině vaření přidáme mletý hřebíček a nastrouhanou pomerančovou kůru.

Voňavá a dostatečně zahuštěná povidla přendáme do suchých sklenic, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.

Ochucená švestková povidla podáváme zejména jako přílohu k moučníkům jako jsou lívance a palačinky. Výborně chutnají s koblížky a zakysanou smetanou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ochucená švestková povidla

    Celkový počet komentářů: 1

    • Hella
      Hella

      Povidla v troubě a bez míchání

      Směs na povidla jsem dusila v troubě pod pokličkou 4 hodiny při teplotě 160°C. Výsledek famózní.

      18.08.2015 20:52:06


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Ochucená švestková povidla

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.