reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Obyčejný bílý ošatkový chléb

Recept na úplně obyčejný bílý ošatkový chléb.


  • 2,8

    13×

    2,8 13
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 765 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 222 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 298 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 706 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Postup přípravy

Do mísy robota prosejeme hladkou mouku extra speciál 00 a promícháme se solí. Do jamky v mouce rozdrobíme čerstvé droždí, posypeme cukrem krystal, zalijeme vlažnou vodou a necháme vykynout kvásek - asi 15 minut.

Potom mísíme v robotu nejprve na rychlosti č. 1 asi 10 minut a na rychlosti č. 2 ještě 4 minuty, až dostaneme hladké, lesklé, pružné, nelepivé a poloměkké těsto, které dáme do pomoučněné kulaté ošatky, pomoučníme i vrch těsta, přikryjeme čistou utěrkou a necháme v teple vykynout do dvojnásobného objemu - asi 1 hodinu.

Vykynuté těsto vyklopíme na plech vystlaný teflonovou fólií, vložíme péct do trouby vyhřáté na 230 °C, pečeme na funkci horní a dolní ohřev s ventilátorem při této teplotě 10 minut, teplotu snížíme na 190 °C a pečeme ještě 45 minut, přičemž na spodek trouby jsme dali hrneček s horkou vodou, aby se během pečení vytvořila pára.

Upečený obyčejný bílý ošatkový chléb vybereme, necháme úplně vychladnout a až po vychladnutí pokrájíme na krajíce. Jde o jednoduchý, ale velmi chutný obyčejný chléb s měkkou střídkou a křupavou kůrkou

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Obyčejný bílý ošatkový chléb

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.