reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Obyčejná krupicová kaše

Kdo by jí nezačínal. Podrobný recept na přípravu klasické krupičky, škola vaření pro začátečníky.


  • 4,4

    4,4 7
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Energetická hodnota

467 kJ / 111,7 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme suroviny a kuchyňské náčiní. Budeme potřebovat hrnec, vařečku, mléko, krupici nebo hrubou mouku, krupicový cukr, sůl, kousek másla a kakao na dochucení.

Nejprve si do hrnce (nejlépe s širokým dnem) nalijeme mléko, množství podle toho, kolik kaše chceme. Do mléka dáme půl lžičky soli, kousek másla a zamícháme. Když se mléko začne vařit, přidáme za stálého míchání, aby se nám neutvořily hrudky, krupičku nebo mouku. Chvilku ještě povaříme, aby krupička trochu změkla.

Obyčejnou krupicovou kaši nalijeme z hrnce do misek nebo talířů. Posypeme podle chuti cukrem, kakaem a podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Obyčejná krupicová kaše

    Celkový počet komentářů: 3
    • makyvaskova
      makyvaskova

      toje fakt boží dik za recept

      31.07.2013 09:07:12

    • lenka
      lenka

      samozřejmě vařím krupičku už několik let a to nejen pro sebe.Nejraději ji mám s cukrem a se skořicí :-) mňam,zítra proběhne na snídani..

      13.02.2013 10:05:43

    • lumik
      lumik

      půl lžičky soli je snad moc,ne?

      13.02.2013 08:55:15


    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Obyčejná krupicová kaše

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.