reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Obyčejná fazolová polévka nakyselo

Tuto fazolovou polévku vařila moje babička ke slaným moučným jídlům. Vyzkoušejte tento jednoduchý, levný a výborný recept.


  • 5,0

    5 5
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 525 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

18. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

18. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Videorecept: Melounový sorbet pro okamžité osvěžení

17. 8. 2019

Postup přípravy

Večer před vařením namočíme fazole. Před samotným vařením vodu vyměníme za čerstvou, přivedeme ji k varu a slijeme. Tento postup opakujeme ještě dvakrát, čímž fazole ve velké míře zbavíme nadýmavých látek. Přidáme bobkový list, mleté černé koření, vaříme na středním plameni a když už jsou fazole skoro měkké, přidáme mléko a sůl. Když se fazole vaří, nakrájíme si očištěnou cibuli na kostičky a očistíme si stroužky česneku.

Do měkkých uvařených fazolí přidáme zásmažku. Tu si připravíme tak, že na oleji orestujeme cibuli. Na orestovanou cibuli nasypeme mouku a za stálého míchání ji smažíme do světle hnědé barvy. Zásmažku naředíme studenou vodou, rozmícháme ji do hladka, přilijeme do polévky, povaříme ji ještě 15 minut, na závěr vmícháme zakysanou smetanu, vypneme plamen a necháme chvilku odstát.

Do odstáté polévky přidáme cukr a dochutíme ji octem. Prolisujeme do ní česnek a zamícháme. Přikryté pokličkou ještě necháme chvíli odstát, aby se polévka provonila česnekem. Hotovou polévku rozdělíme do talířů a servírujeme s opečenými pagáčky a nebo k ní podáváme celkem obyčejné langoše.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Obyčejná fazolová polévka nakyselo

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.