reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Obyčejná fazolová polévka nakyselo

Tuto fazolovou polévku vařila moje babička ke slaným moučným jídlům. Vyzkoušejte tento jednoduchý, levný a výborný recept.


  • 5,0

    5 6
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 750 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 710 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 661 hodnocení

Jak využít voňavý kopr v kuchyni?

1. 6. 2020

Postup přípravy

Večer před vařením namočíme fazole. Před samotným vařením vodu vyměníme za čerstvou, přivedeme ji k varu a slijeme. Tento postup opakujeme ještě dvakrát, čímž fazole ve velké míře zbavíme nadýmavých látek. Přidáme bobkový list, mleté černé koření, vaříme na středním plameni a když už jsou fazole skoro měkké, přidáme mléko a sůl. Když se fazole vaří, nakrájíme si očištěnou cibuli na kostičky a očistíme si stroužky česneku.

Do měkkých uvařených fazolí přidáme zásmažku. Tu si připravíme tak, že na oleji orestujeme cibuli. Na orestovanou cibuli nasypeme mouku a za stálého míchání ji smažíme do světle hnědé barvy. Zásmažku naředíme studenou vodou, rozmícháme ji do hladka, přilijeme do polévky, povaříme ji ještě 15 minut, na závěr vmícháme zakysanou smetanu, vypneme plamen a necháme chvilku odstát.

Do odstáté polévky přidáme cukr a dochutíme ji octem. Prolisujeme do ní česnek a zamícháme. Přikryté pokličkou ještě necháme chvíli odstát, aby se polévka provonila česnekem. Hotovou polévku rozdělíme do talířů a servírujeme s opečenými pagáčky a nebo k ní podáváme celkem obyčejné langoše.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Obyčejná fazolová polévka nakyselo

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.