Z cukru, vlažného mléka a droždí necháme vzejít kvásek. Potom zpracujeme hladkou mouku, majonézu, vejce, sůl a připravený kvásek na hladké těsto, které necháme vykynout.
Z těsta tvoříme malé válečky, ze kterých vážeme uzlíky. Na plechu uzlíky potřeme rozšlehaným vejcem, posolíme, pokmínujeme nebo posypeme mákem či paprikou.
Uzlíky pečeme v troubě na plechu vymazaném tukem.
Po vychladnutí rozkrojíme pečivo na dvě poloviny jako housku. Obě půlky potřeme česnekovou pomazánkou a spodní polovinu ozdobíme 1/4 kolečka suchého salámu, ten je chuťově výraznější. Dále obložíme kolečkem kyselé okurky a kouskem naložené kapie. Horní půlku namočíme namazanou stranou do strouhaného sýra a přiklopíme na spodní stranu. Vzniklou malou jednohubku spíchneme párátkem a podáváme. Pomazánku můžeme ochutit i jinak, ale nám česnek nevadí, tak používáme tuto variantu.
Obložené uzlíky podáváme jako výborné chuťovky při různých příležitostech.