Pikantní křupavá topinka schovaná vajíčkem, salámem, žampiony a sýrem. Vynikající recept na chuťovku k pivu nebo večeři.
1-2 stroužky | česnek |
1 lžíce | máslo |
4 ks | žloutek |
1 lžíce | sádlo |
4 plátky | chléb |
75 g | pórek |
2 lžíce | kečup |
200 g | salám |
4 plátky | eidam |
100 g | sterilované žampióny |
podle chuti | |
---|---|
chilli koření | |
na ozdobu | |
čerstvá petrželka |
Česnek oloupeme. Zeleninu očistíme. Salám nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky a pórek na kolečka. Na pánvi si rozpálíme lžíci másla a osmahneme na něm salám. Přidáme žampiony, pórek, ochutíme chilli kořením a orestujeme. Směs přelijeme kečupem a jen krátce prohřejeme. Na druhé pánvi rozpálíme sádlo nebo olej a dokřupava orestujeme plátky chleba. Potřeme je česnekem. Na potřené topinky navršíme salámovou směs, ozdobíme plátkem sýra a do středu topinky opatrně umístíme žloutek. Připravenou topinku zprudka zapečeme v troubě, aby se vejce propeklo a sýr rozpekl. Zapečenou obloženou topinku ihned podáváme, aby byla horká a sýr se táhl. Lze ji ovšem podávat i studenou, ale není to ono. Podle chuti můžeme topinku ozdobit chilli kořením nebo mletou sladkou paprikou a nesmí chybět petrželka.
Topinka nemusí být nudná! Zkuste tuhle s avokádem a pečenou cizrnou krok za krokem
Topinka v jiném podání. Zkuste náš recept a sami uvidíte, jak si pochutnáte.
autor 100
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena