reklama
hledat uživatel
       

Obložená topinka

Pikantní křupavá topinka schovaná vajíčkem, salámem, žampiony a sýrem. Vynikající recept na chuťovku k pivu nebo večeři.


  • 2,9

    1 421×

    2,9 1421
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Česnek oloupeme. Zeleninu očistíme. Salám nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky a pórek na kolečka.

Na pánvi si rozpálíme lžíci másla a osmahneme na něm salám. Přidáme žampiony, pórek, ochutíme chilli kořením a orestujeme. Směs přelijeme kečupem a jen krátce prohřejeme.

Na druhé pánvi rozpálíme sádlo nebo olej a dokřupava orestujeme plátky chleba. Potřeme je česnekem.

Na potřené topinky navršíme salámovou směs, ozdobíme plátkem sýra a do středu topinky opatrně umístíme žloutek. Připravenou topinku zprudka zapečeme v troubě, aby se vejce propeklo a sýr rozpekl.

Zapečenou obloženou topinku ihned podáváme, aby byla horká a sýr se táhl. Lze ji ovšem podávat i studenou, ale není to ono. Podle chuti můžeme topinku ozdobit chilli kořením nebo mletou sladkou paprikou a nesmí chybět petrželka.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Obložená topinka

    Celkový počet komentářů: 2

    • Malina
      Malina

      Já to znám pod názvem Švejkovská topinka a děláme si ji dost často. Opravdu dobré.

      14.11.2006 12:34:47

    • kiwi
      kiwi

      to je čert

      Je to fakt čert tohle jídlo

      09.09.2004 17:23:00

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Obložená topinka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.