Oblíbená vánočka

1 hod | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2873x
Recept na opravdu jemnou vánočku, jinou už nedělám.
Komentáře receptu 6
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Z trošky vlažného mléka a kvasnic uděláme kvásek. Do mísy nasypeme mouku, přidáme ostatní ingredience a kvásek. Těsto dobře vypracujeme rukama nebo můžeme dát do domácí pekárny na program "Těsto". Necháme vykynout.

Potom těsto vyklopíme na posypaný vál a rozdělíme na počet copů, které chceme plést. Já je dělám ze 4-3-2 a nebo jen 3-2 copů.

Upletenou vánočku přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, necháme ještě asi 10 minut kynout, potřeme rozšlehaným vejcem.

Oblíbenou vánočku pečeme na 200 °C 8 minut a pak při 150 °C 20 minut.

autor receptu:

Oblíbená vánočka

Počet přidaných receptů: 6

Ingredience

na porcí
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Oblíbená vánočka

Recept se nachází v 138 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3810 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4344 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4344 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Oblíbená vánočka

Celkový počet komentářů: 6
Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Oblíbená vánočka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept