Recept na skvělý obědový salát nejen pro vegetariány.
6 ks | ředkvičky |
1 ks | pomeranč |
1 ks | mrkev |
1 lžíce | olivový olej |
0.5 hlávky | červené zelí |
1 hlávka | ledový salát |
1 lžíce | balzamikový ocet |
10 ks | cherry rajče |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý barevný pepř |
Zeleninu důkladně opláchneme studenou vodou. Do velké mísy postupně natrháme nebo nakrájíme ledový salát, drobně nakrájíme červené zelí, zdobícím nožem nebo na krouhači nakrouháme mrkev, ředkvičky a přidáme rozpůlená cherry rajčata. Celé to zalijeme šťávou z jednoho pomeranče, osolíme, opepříme barevným pepřem, zakápneme olivovým olejem, balzamikovým octem a vše rukama jemně promícháme. Obědový zeleninový salát můžeme ihned servírovat.
Vaříme s červenou čočkou: Vděčná luštěnina do polévek, karbanátků i salátů
Z červené čočky můžete uvařit polévku i kaši jako hlavní chod. Spolu s rozmixovanými jáhly z ní lze připravit zdravou pomazánku. Dobrá je i s těstovinami, s pohankou nebo jako zahušťovadlo do gulášů. Lze ji použít i jako přílohu k masu či vejci. Pokud rádi experimentujete, určitě ji častěji zařaďte do svého jídelníčku. Přinášíme vám pár tipů, co dobrého si z červené čočky uvařit.
Videorecept: Zeleninový salát podle Anny
Univerzální recept na zeleninový salát, který můžete udělat i 100× jinak. Vypadá i chutná skvěle.
autor Richard Novák
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena