Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, postupně do nich přidáváme horkou vodu a šleháme, až se vytvoří pěna. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků.
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme asi 15 minut při 170 °C.
Na náplň svaříme mléko s kakaem a necháme vychladnout. Máslo šleháme společně s cukrem (podle chuti), postupně přidáváme vychladlé kakao, piškoty a rum.
Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni a rozředíme ztuženým tukem.
Krémovou hmotu natřeme na vychladlý korpus, nakonec polijeme připravenou čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout, krájíme na řezy a podle libosti můžeme přizdobit. Pak už si na nugátovém zákusku jen a jen pochutnáváme.