Sklizeň úrody tykví, patizonů a cuket vrcholí. A my můžeme vybírat z mnoha receptů, jak tyto úžasné plody připravit. Doporučuji vám, zapéci je s nudlemi.
4 stroužky | česnek |
4 ks | vejce |
250-300 ml | mléko |
250 ml | smetana |
700-800 g | cuketa |
3-4 ks | rajče |
300 g | eidam |
300 g | mozzarella |
500 g | nudle široké |
3 lžíce | italské pesto |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
pepř | |
podle potřeby | |
máslo | |
na ozdobu | |
bazalka |
Těstoviny uvaříme podle návodu ve vroucí osolené vodě, scedíme je, propláchneme studenou vodou a znovu scedíme. Sýr nastrouháme, mozzarelu nakrájíme na tenké plátky. Oloupaný česnek prolisujeme a promícháme se smetanou, mlékem, vejci, solí, pepřem a nastrouhaným sýrem. Cuketu omyjeme, rozpůlíme a podélně nařežeme na slabé plátky. Rozkrájet ji můžeme i na tenká kolečka. Větší zapékací mísu nebo pekáč vymažeme máslem a dno zakryjeme plátky cukety. Cuketu potřeme bazalkovým pestem, položíme na ni rovnoměrně pokrájenou mozzarelu a pak do pekáče navrstvíme odkapané uvařené těstoviny. Na těstoviny naskládáme pokrájená rajčata a vše zalijeme smetanou, kterou jsme rozkvedlali se sýrem a vejci. Nudle s cuketou dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme asi 45 minut. Nudle zapečené s cuketou krásně voní a u nás doma všem moc chutnají.
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě začíná, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena