reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle potřeby

Postup přípravy

Zelený chřest vypereme pod tekoucí vodou, dřevnaté části odřízneme a spodní části stonku podle potřeby oloupeme škrabkou. V širším kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu se lžičkou másla a vínem, ve které chřest povaříme asi 2 - 3 minuty tak, aby byl akorát na skus. Poté chřest vyjmeme, zchladíme v ledové vodě a nakrájíme na kousky. Vývar uchováme.

Nudle připravíme podle návodu na obalu. Šunku nakrájíme na drobné nudličky. Na hluboké pánvi ze lžičky másla a mouky umícháme světlou jíšku, kterou podlijeme vývarem z chřestu a 15 - 20 minut povaříme. Pak do omáčky přidáme jemně nakrájenou šunku a strouhaný sýr. Jakmile se sýr rozpustí a omáčka zhoustne, vše promícháme s chřestem a vařenými nudlemi. Pokrm podle chuti přisolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou.

Nudle s chřestem a šunkou v sýrové omáčce rozdělíme na porce a ihned podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Nudle s chřestem a šunkou v sýrové omáčce

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.